Vysoká roztíratelnost máslové pěny
Máslové pěny jsou pro potravinářský průmysl velmi zajímavé, protože výrazně zlepšují roztíratelnost másla pocházejícího přímo z chladničky. Takovýto produkt je zákazníky žádaný, ale bez ztráty přirozenosti výrobku. Proto je potřeba vyvinout proces pěnění bez použití emulgátorů nebo stabilizátorů pěnění tuku. Hlavním problémem je zde skutečnost, že stabilizační krystaly jsou velmi citlivé na teplotu a běžné provzdušňovací systémy je kvůli vysokému energetickému příkonu ničí. Průmysl se v důsledku velkoobjemové výroby potýká se snížením smykového napětí, a proto přidává do pěny emulgátory. Výrobci takových výrobků z tukové pěny, jako je tomu v mlékárenském průmyslu, hledají způsoby, jak snížit smykové napětí a přirozeně získat stabilní strukturu tukových krystalů za účelem stabilizace velikosti bublin. Společnost Kinematica nabízí se zařízením MT-MM technologii a osvědčené řešení pro tento druh problémů. Velké společnosti v mlékárenském průmyslu již náš výrobek používají a jsou o této technologii přesvědčeny.